De rouwbrief

De rouwbrief is de officiële aankondiging van het overlijden, daarom vraagt de tekst de nodige aandacht. Tijdens het bespreken van verschillende zaken, is vaak al een bepaald beeld geschetst van de overledene. Daar kun je naar teruggrijpen bij het opstellen van de tekst. Het is fijn als de nabestaanden zelf een tekst opstellen, dat verwoordt hun persoonlijke gevoelens het beste.
Er zijn verschillende rouwbrieven in diverse kleuren, kwaliteiten en lettertypen. Aan de rouwbrief en eventueel de uitnodigingen en dankbetuigingen wordt grote zorg besteed. Alles vervaardigd in eigen bedrijf en indien gewenst full-colour, ook liturgieën.

 

De advertentie

Door middel van een advertentie in de krant wordt een breed publiek van het overlijden op de hoogte gesteld. De tekst is vaak hetzelfde al op de rouwkaart, maar kan ook aangepast worden. Ik kan er voor zorgen dat de advertentie geplaatst wordt in de krant die u wenst.

 

Het vervoer

Veruit de meeste begrafenissen worden uitgevoerd met een rouwauto, maar er zijn meer mogelijkheden. Niet alleen rouwvervoer met paarden komt weer vaker voor, ook vervoer per motorfiets of lopen met een rijdende baar behoort tot de mogelijkheden. Liever een andere kleur dan zwart? Ook dat kan.
Voor het vervoer doe ik een beroep op Vervoersbedrijf Blanker. Dit vervoersbedrijf investeert in modern rouwvervoer en heeft diverse volgauto’s. Zij kunnen teruggrijpen op jarenlange ervaring. Door de mogelijkheden die zij bieden, zijn ze voor ons onmisbaar in het verzorgen van een begrafenis.

 

De begrafenis

De dag dat de overledene naar het graf wordt gebracht is ingrijpend, een dag vol rouw. Tijdens deze plechtigheid mag u dan ook rekenen op mijn persoonlijke begeleiding. Van het begraven van de overledene tot aan de koffietafel toe, de dag dient te verlopen in de stijl die wij samen hebben besproken. Met oog voor detail en aandacht voor de nabestaanden.